Calpe Spanje, informatie Calpe Costa Blanca op video

 

Calpe aan de Costa Blanca Spanje, een prachtige badplaats met zijn mooie zandstranden en de Penon de Ifach

Calpe in Spanje aan de Costa Blanca is een welvarende en prachtige badplaats met een van de mooiste zandstranden aan de Costa Blanca , gelegen op ca 13 kilometer van Benidorm, een van de mooiste gedeeltes van het iberisch schiereiland, omgeven door een hoog berglandschap aan de Middellandse zee.

In de directe omgeving vindt u Benidorm, met op enkele kilometers de badplaatsen Altea , Javea ,Albir en Moraira en Benissa.

De Luchthavens Alicante en de luchthaven Valencia zijn respectievelijk in 45min en 1 uur bereikbaar . Meer informatie over vliegreizen naar de Costa Blanca.

Calpe ligt ca 1975 kilometer vanaf Utrecht en 1850 kilometer vanaf Antwerpen, en is volledig te bereiken per autobaan.

Calpe is opgeplitst  in 2 gedeelten, met als middelpunt het zoutmeer (de Salinas) en de unieke rotspartij de Penon Ifach en het daaronder gelegen zoutmeer. Bij de aanblik van de Penon de Ifach (Penal DÍfac), een wit uit de zee oprijzende kalkrots, het herkenningspunt van deze streek.

Het vanouds her oude vissersdopje is nu een van de grootste villadorpen aan de Middellandse zee, een badplaats voor de betere toerist, met enkele aan het strand gelegen toeristen hotels en enige appartement gebouwen..Sinds de piraten hier niet meer de dienst uitmaken, is rond de Penon een klein verenigd Europa onstaan dat elk jaar een beetje mooier wordt. In de restaurants worden de gasten vaak met een Russisch, Engels, Duits, Nederlands accent verwelkomd.

 

 

Video van Calpe

 

 

Centrum van Calpe

Niet ver van onze vakantiehuizen met zwembad ligt het oude centrum van Calpe met veel karakteristieke smalle straatjes, waar het grootste gedeelte van de bevolking van Calpe woont. .

Het centrum is gelegen tegen een berghelling met de hoodstraat Gabriel Miro,aan het playa Levante strand , met ontelbare winkeltjes en restaurants,

Aan de andere zijde van de Penon de Ifach ligt het nieuwe gedeelten met veel nieuwbouw, hotels en appartement gebouwengelegen aan het playa Arenal. Het oude centrum,.Bovenaan de hoofdstraat komt u in het oude centrum van dit voormalige visersdorp met de typische spaase huisjes en gezelige straatjes

Alle grote supermarkten, zoals Mercadonna, Massimas, Coprabo, Lidl, Aldi enz zijn in de directe omgeving. Uit eten gaan is gekoper dan boodschappen doen.

Verschillende visrestaurants vindt u onderaan de Penon Ifach bij de visafslag en de jachthavens .Vanuit de haven kunt u diverse excusies en boottochten maken

 

 

 

 ONZE VAKANTIEHUIZEN

De Penon de Ifach in Calpe

De Penon de Ifach in Calpe was het indrukwekkend uitkijkpunt voor de bevolking die op zijn flanken woonde.  Aan de voet van de Penon d'Ïfach, die in men per groep kan beklimmen, bevinden zich de Banos de la Reina, de Koninginnebaden, welke voorheen  een oude Romeinse pekelfabriek was.

Nog zo'n uitkijkpunt was de Monte Toix, van waar men de Barranc del Mascarat, de enige route naar de kust, in het oog hield. In de loop der tijd trok de bevolking dieper landinwaarts om zich beter te kunnen verdedigen. Vandaar ook dat er in de 15e eeuw, na een piraten aanval, stadswallen werden opgetrokken waar de Torre de la Penon nu nog een overblijfsel van zijn.De belangrijkste monumenten in Calpe zijn de parochiekerk uit de XVe eeuw, gewijd aan de Virgen de las Nieves, verscheidene overblijfselen van de oude middeleeuwse stadswallen en een toren.schilderachtige rotsstrandjes zoals La Manzanera en Les Urques.

 

Stranden van Calpe 11 km lange zandstrand

 Stranden can Calpe heeft een 11 km lange kuststrook met fijne zandstranden, een van de mooiste stranden van de Costa zoals het Playa de Levante en het Playa del Arenal Bol met inhammen zoals La Manzanera, waar drie gebouwen staan die werden ontworpen door de architect Ricardo Bofill, of Les Urques, waar men kan diepzeeduiken of vissen.

Levante strand CALP is een van de bekende stranden aan de Costa Blanca, met het herkenningspunt aan de Costa Blanca rots Peñon de Ifach en met een 2 km promenade langs het strand met bars, restaurants en hotels. Net zoals de overige stranden van Calpe heeft het Levante strand de "blauwe vlag" kwalificatie wat de presentatie en properheid weergeeft. De promenade loopt langs het strand tot aan de Calalga waarna een zandpad loopt dat leidt naar de Basetes haven

De Cueva dels Coloms in de Morro de Toix, een berg die uitkijkt over Altea, is een zoet water grot die enkel via de zee te bereiken is.Diverse rondvaarten en excursies vanuit Calpe haven .

Het ruime aanbod aan bezienswaardigheden, zijn prachtige stranden en een mooi achterland heeft van Calpe een toeristische bestemming gemaakt voor Spanjaarden en buitenlandere touristen.

 

Haven van Calpe en visafslag

De haven van Calpe ligt onderaande Penon de Ifach ligt de grote jachthaven van Calpe, hier vindt u een groot aantal visrestaurants

.Dagelijks vertrekken de vissersboten in de vroege morgen om ca 16.00 uur terug te keren met hun vangst welke onmiddelijk wordt geveild op de visafslag, waar u dit spectakel kunt aanschouwen tegen betaling van 1 Euro in de visafslag. Ook kunt u hier uw verse vis kopen voor dagelijks verbruik.Vanhieruit verzorgen de vele vishandelaren de grote restaurants in hun dagelijkse behoeften, welke zij vol trots tonen in grote vitrin op ijs uitgestalde vis, en u zodoende uw keus kunt maken wat u kunt nuttigen.

De restaurants onder aan de Penon de Ifach zijn een trekplijster op zondag voor de Spanjaarden, welke met hun hele gezin een visje komen eten, in het hoogseizoen is het er een drukte van jewelste.

.Naast de vissershaven ligt de grote jachthaven van Calpe Real Club Nautica Calpe , waar de luxe zeilboten en jachten liggen van de betere Spanjaard, en waar u een heerlijk kopje koffie kunt nuttigen met een mooi uitzicht op zee en de boten.

Onderaan de Penon de Ifach zijn in het weekeinde tientallen duikers bezig, een duik in zee te nemen, en ook van hieruit kunt u duiklessen nemen. Rond de haven vindt u verschillende duikscholen.

 Aan de andere zijde van de baai onderaan Maryvilla ligt een kleine jachthaven de Puerto Blanca met tegenwoordig een schitterend terras in de haven, en waar u ook waterscooters kunt huren. de Puerto Blanco was de vroegere vissershaven .Bij deze haven vindt u ook een klein strandje met verschillende palmbomen.

Vanuit de vissershaven onderaan de PENON IFACH, vertrekken dagelijks vele boottochten, met catamarans voor het leven onder water, maar er gaan ook diverse excursies vanuit de vissershaven van Calpe richting Benidorm en Altea.

 

  • Restaurants Calpe Spanje

    De door ons meest aanbevolen restaurants

    Restaurant Puerto Blanco onderaan Maryvilla ( Luxe restaurant ned eigenaar iets duurder)(dag menu vanaf 30 euro) 

  • Casa Del Maco  menu van 37 tot 58 euro aangegeven aan de N332

 

Excursies Calpe

 

Discotheken

The Club

Watersport Calpe

Jachthaven Calpe onder aan de Penon de Ifach

jachthaven Puerto Blanco

 

Duikscholen en catamaran zeilen Les Basetes Centro de Buceo

 

 

Boottochten vanuit de haven onderaan de Penon de Ifach

Hotels Calpe

 Roca Esmeralda

 Imperial

 Imperial Park

 Diamante Beach

 Esmeralda

 Sol Ifach

Excursies Calpe

Markten in Calpe

Op zaterdag morgen is er een grote markt in Calpe het centrum tot 14.00 uur

Woensdagmorgen vindt u een Rastro in Calpeof rommelmarkt achter de Plaza Central

FEESTDAGEN IN CALPE

In Calpe maar eigenlijk langs de hele Costa Blanca houdt men van feestvieren

in juni vindt het feest van San Juan plaats. waar de spanjolen het feest vieren van de zomer, dit vindt paats op het strand, waarbij zij  gezellig feest vieren met familie en vrienden

 

Las Fallas in Maart

Het traditionele Valenciaanse feest van Sint Jozef de timmerman. Oorspronkelijk was het een wedstrijd tussen de timmerlieden om een beeltenis van de Sint te maken, wat is het geëscaleerd tot een van de meest spectaculaire feesten van het jaar, met deelgemeenten die meedingen naar de prijs voor het beste papier-mache monument. Aan het einde van dit spectakel steekt men alle poppen in brand midden in het centrum onder toezicht van de brandweer..

Stieren door de straat in Augustus

Grote stieren worden losgelaten in de straten, aarbij het pubiek de stieren probeert te lokken. De jeugd die denkt dat ze zijn snel genoeg om de stier te ontlopen, springen op grote houten tafels of andere bouwwerken of de vele houten barricades, of in de stalen kooien die in de straten zijn gebouwd.voor hun bescherming, voordat ze gespietst door de stier.Een waar spectakel Duizende  mensen wonendit festein bij zitten op geïmproviseerde platformen boven de straten of staan binnen de stalen kooien.

Oktober Bier Feest in oktober

25 oktober-04 november - Oktoberfest - Duits Bier Festival Folk muziek, bier en Duitse gastronomie, met veel bier en bratworsten, life muziek iedere avond, waarvooral de Duitsers uit de wijde omgeving op afkomen

Moros y Cristianos

Grootse parade in prachtige klederdracht met paarden in de Gabriel Miro

19 tot 22 oktober

5 Koningen

Op 5 Januari met groot vuurwerk

Calpe, informatie Calp

 

 

 

 particulier verhuur van luxe vakantie huizen en villa´s met prive zwembad in Spanje Huur een luxe vakantievilla in Calpe Altea Moraira of Benidorm tegen goedkope tarieven direct van de eigenaar  Verhuur van een luxueus vakantiehuis met privé-zwembad gelegen in het mooiste gedeelte van Spanje.Onze luxe vakantiewoningen in Spanje beschikken over alle comfort, voor een welverdiende zon of strand vakantie aan de spaanse kust. Onze privé accomodaties zijn ook te huur voor overwinteren .

Home

Vakantie Costa Blanca - Vakantiehuis Spanje - - Spanje Villa huren - Vakantiehuis met Zwembad Spanje - Villa huren Spanje -Vakantiehuis Costa Blanca - Vakantiehuis Altea - Vakantiehuis met zwembad huren costa blanca
Vakantievilla met zwembad costa blanca - Vakantiewoning met zwembad Spanje