informatie, Costa Blanca Spanje, bezienswaardigheden, toeristen informatie, muzea,restaurants hotels campings

  Costa Blanca Spanje

De "witte kust" van Spanje

De Costa Blanca gelegen in het midden van Spanje tussen Valencia en Murcia.

Diep blauwe glanzenden koepels van de kerken , de zon, boven de zee met een wirwar aan witte huisjes en het bergachtige achterland vol met amandelbomen en citrusvruchten zijn een korte omschrijving van de Costa Blanca.

De dadelpalmen wiegen heen en weer en wapperen met hun bladeren,en ook de amandel bloesems laven aan de zon, en passen volledig bij het lenteachtige weer in de tijd van het jaar.In dit gebied wordt het nooit winter.

De "witte kust" van Spanje, deze naam is afkomstig van de schitterende zandstrandenen samen met de witte amandelbloesem welke men hier aantreft, met veel badplaatsen als Benidorm, Albir,Altea,Calpe Moraira,Javea, Denia, Vilajoyosa en El Campello in het noordelijk gedeelte en Guardamar Torrevieja, Santa Pola gelegen ten zuiden van Alicante.

De kust van de Costa Blanca en het binnenland zijn buitengewoon mooi

De levenskwaliteit is aanzienlijk hoger, omdat het massa toerisme en het drukke verkeer zich meer op het zuidelijker gelegen gedeelte richten. De kust en het binnenland zijn buitengewoon mooi, vooral in het gedeelte tussen Altea en Denia. Woeste bergen vloeien over in groene heuvels vol pijnbomen, olijf-, amandel-, sinaasappel- en wijngaarden met als hoogste punt Sierra Espuña in El Berro met 1.579 meter. Benissa, Moraira en gedeelten van Calpe bevinden zich in beschermde zones waar de bouwhoogte en -densiteit aan banden is gelegd. In de mooie landelijke omgeving zijn meerdere golf banen gelegen. Pittoreske stadjes en mooie dorpen voorzien in de behoeften van het hedendaagse wonen.De bevolking bestaat uit ca 2,5 miljoen inwoners, en binnen enkele jaren verwacht men dat dit aantal met enkele honderdduizenden wordt vermeerderd met buitenlandse residenten.

Vanuit onze luxe vakantiehuizen Costa Blanca met zwembad bent u in 15 minuten in Benidorm de grootste badplaats met zijn overdadige hoogbouw en vele wolkenkrabbers.Benidorm met zijn schilderachtige smalle straatjes, en de blauwe koepel van de parochiekerk, het oude centrum is omringd door honderden hotels en appartement gebouwen voor honderdduizenden toeristen, uit binnen en buitenland welke zowel s' winters als in de zomers de stranden van Benidorm en de andere badplaatsen bezetten.

 De beter gesitueerde Badplaatsen aan de Costa Blanca

De volgebouwde kust van Benidorm, waar de massa bezwijkt voor de verleiding van zon, strand en sex , Benidorm ontwikkelde zich tot de grootste vakantiespecialist . De beter gesitueerde Badplaatsen als Calpe, Moraira, Altea en Javea en Denia Guardamar Alicante Albir Altea Benidorm Torrevieja Santa Pola Villajoyosa Gandia en Valencia bieden de ultimate vakantiebestemming met prachtige vakantiewoningen voor een rustige en uiterst geriefelijke vakantie voor het gehele gezin. U vindt hier ontelbare vakantiebestemmingen, voor vliegreizen en autovakanties,vakantiehuizen, hotels en appartementen

Deze regio is uitermate populair bij de Europesche toeristen door het fantastische klimaat met bijna iedere dag zon, zowel 's zomers als 's winters. In de wintermaanden kan de temperatuur aan de costa blanca gemakkelijk oplopen tot boven de 20 ºC

 
 

De Costa Blanca ".In deze streek is het drie maanden zomer en negen maanden lente

Men kan er 300 dagen per jaar van de zon genieten.Met een gemiddelde temperatuur over het gehele jaar gemeten van 24 graden, kan men spreken van een mild klimaat. Daardoor is deze streek een van de meest geliefde plekken in Europa om te overwinteren. Hier is het drie maanden zomer en negen maanden lente. Tegen het zomerseizoen maken ca 60.000 badgasten gebruik van deze stranden, welke schoon zijn en de kwalificatie goed hebben.Wanneer in de rest van Europa het ijs op de rivieren ligt, geuren hier al de bloesem aan de amandelbomen.Eind februari zijn de eerste knoppen te zien aan de amandel en kersen bomen,er onstaat een ware roze pracht van bloesem. .Hier wisselen fijne zandstranden en ruige kliffen elkaar af, met daartussen beschutte baaien, die doen vergeten dat dit het bastion is van het spaanse massatoerisme.De temperatuur wordt op een natuurlijke wijze gereguleerd door invloed van de Middelandse Zee en het bergachtige achterland. De temperatuur is gematigd, ongeveer 16 °C in wintermaanden en 30 °C in de zomer. De spaanse Costa Blanca kent de meeste zon-uren van geheel Europa.Het hoogseizoen aan de Costa Blanca is van July tot Augustus. In de maand Augustus zijn de meeste grote bedrijven in Spanje gesloten, en komen veel Spanjaarden naar de kust.Ook treft u in Augustus een veelvoud van Fransen aan welke in deze maand ook vakantie hebben.De gematigde temperaturen vindt u in Juni en September, waar in September de temperatuur van het zeewater nog redelijk hoog is en u nog volop kunt zwemmen.Vanaf de maand November komen hier tienduizende overwinteraars, welke in hun caravan, camper, of een huis huren om de winter door te brengen in de spaanse zon, vooral Benidorm is hier erg intrek

 
 

De economie aan de Costa Blanca

Het hoofd inkomen van deze streek komt hoofdzakelijk voort uit het toerisme, waar Benidorm een van de grootste werkgevers is.In het verleden was de bouw sector de 2e bron van inkomsten aan de Costa Blanca, en voorzag vele Spanjaarden en ook Roemenen van werk. Sinds 2008 is deze laatste markt volledig ingestort door de crisis en het terugkeren van heel veel Engelsen na de devaluatie ven het Engelse Pond.

Waarom heel veel buitenlandse huiseigenaren voor de Costa Blanca kiezen

Niet alleen vanwege het fantastische klimaat, waar het zelden regent, en de zon altijd hoog aan de hemel staat, maar ook vanwege de prachtige omgeving, de mooie stranden en baaien. Een schitterend gebied waar u fantastische wandelingen kunt maken in het bergachtige achterland, waar veel bergbeklimmers hun sport beoefenen.In de mooie badplaatsen hebben duizenden buitenlanders een woning of villa gekocht als vakantiehuis, maar ook om hier zich permanent te vestigen.De omgeving is niet alleen mooi maar ook gezellig. Er is altijd wel wat te doen aan de Costa, Dagelijks zijn er gezellige markten in de diverse dorpen, met heerlijk fruit en groenten en niet te vergeten allerlei goedkope spullen en schoenen voor de dames.Het is mooi leven aan de Costa.Daarnaast vind u hier allerlei supermarkten met Nederlandse, Belgische , Duitse en Scandinavische produkten, zodat wij ons hollansde kroketje kunen nuttigen.Verder zijn er verschillende clubs voor de buitenlander waar hij zijn eigen taal kan spreken.

Musea aan de Costa Blanca

 • Alicante MARQ is an archaeology museum which is dedicated to displaying its collection in a traditional way
 • Benidorm Scheepvaart muzeum  Centro Cultural Maritimo
 • Calpe Archeologisch Museum
 • Calpe Wijn Museum Casa Cocó
 • Elche Museo Arqueologico Municipal
 • Elche Museo de la Fiesta betreft het misterie van Elche
 • Jijona Muzeum en verwerking van Turron
 • Murcia Catedral de Santa Maria
 • Murcia Museo Salzillo beeldenmuzeum
 • Novelda Santuario de Maria Magdelena kerk en klooster
 • Santa Pola Muzeo del mar zee museum
 • Santa Pola Museo de la Sal zout museum over zoutwinning
 • Torrevieja Museo del Mar y de la Sal
 • Valencia El Museo de Bellas Artes

 •  

 • U kunt de Costa in 2 gedeeltes opdelen, de Marina Alta en de Marina Baja,boven Alicante,met een betrekkelijk vlak landschap met grote zoutmeren bij Torrevieja, een grote stad met mooie stranden en boulevard, met enorme urbanisaties met geschakelde woningen,

  verder vindt u hier de plaatsen als Rojales, Santa Pola, Guardamardel Segura, al deze plaatsen met grote nieuwbouw urbanisaties.

  De marina baja heeft een liefelijke bergachtige ongeving, met luxe badplaatsen, waar de betere toerist naar toe komt

  Het toerisme aan de Costa Blanca.

  Vooral de Engelsen hebben de Costa Blanca zeer hoog op hun verlanglijstje staan, Hun bestemming is vaak plaatsen als Torrevieja en Benidorm met zijn honderden hotels en appartement gebouwen. In

  Benidorm is er zowaar een straat genoemd de Engelse straat vol met bars en disco's. Alfaz del Pi is zeer geliefd bij de Noren, waar zij vaak een 2e huis bezitten.In Calpe en Moraira  en Javea zijn het in de zomer de Fransen, die in grote getallen naarde costa komen

   

  De zon aan de spaanse kust is bijzonder intensief

  Deze spaanse costa is ver voor de Ballearen de populaiste verblijfplaats van de Noord Europeanen voor de strand en zonvakantie, en in toenemende mate ook Oost-Europeanen en tegenwoordig veel rijke Russen, die de koude winters en de poolnachten zat zijn en in februari veel liever in de Middellandse zee zwemmen.Of rond de kertmis op de markt van Altea versgeplukte sinasappels kopen en daarbij in korte hemdsmouwen genieten van het uitzicht van een zonovergoten Middellandse zee.

  De meeste stranden zijn zandstranden en geschikt voor kinderen, de zee is doorgaans erg rustig.De stranden worden vooral in de zomermaanden bewaakt en  goed schoon gehouden. De zon aan de spaanse kust is bijzonder intensief, zodat bij het zonnebaden, wandelen of zwemmend voorzichtigheid geboden is.Vooral bij kinderen is een zonnebrandolie met een hoge beschermingsfactor aan te raden.vooral in de zomer, wanneer de middagtemperatuur aardig hoog oploopt, wordt er siesta gehouden.

  De meeste winkels sluiten hun deuren van 14.00-17.00 uur.De supermarkten blijven open ook tijdens de siesta, en zijn zondags en dagelijks tot 9.15 geopend. De beste supermarkten in Spanje zijn de Mercadonna en de Massimas, met een enorm uitgebreid assortiment.

  Uitgaan kan men erg goed, er is een overvloed aan restaurants, barretjes met terrasjes, en in de grote plaatsen enorme discotheken.Doorgaans kan men in restaurants veel goedkoper eten als in Nederland, en er zijn bijzonder goede restaurants te vinden van velen nationaliteiten.

  Het voornaamste uitgaansleven aan de Costa Blanca vindt men in Benidorm, met tientallen cabaretshows van engelse artiesten, vele discotheken voor de jeugd, en natuurlijk Benidorm Palace.

  De mooiste stranden aan de Costa Blanca

  Dunas de Guardamar Tussen Guardamar del Segura en de rivier monding vindt men een reeks mooie zandstranden, met een 4 km lange duinenstrook met pijn en palmbomenen

  Playa del Carabassi,bij Santa Pola del Este komt u via een doodlopende weg bij een ongerept strand met duinen.Naaktstrand is aangrenzend.Verder zijn de stranden van Calpe en Benidorm Villajoyossa El Campello Torrevieja mooie zandstranden

  Playa de Levante. Playa Poniente Benidorm dit 2 km lange zandstrand wordt ook in de nacht verlicht.Baaien tussen Moraira en Javea, Kraakhelder water treft u aan bij de kleine baaitjes zoals de Cala Moraig tussen Moraira en Javea.Les Marines/Deveses.Alle faciliteiten vindt u langs het 10 km lange zandstranden Denia. Dunas dÓliva Het 12 km lange zandstrand tussen de campings bij Oliva en Hotel Oliva Nova Golf.Playa de Gandia.De promenade ligt langs het 3 km lange zandstrand ten noorden van de haven van Gandia.La Concha-Castello, Heel fijn zand ligt op de 850 meter lange mosselvormige baai.

  Badplaatsen aan de Costa Blanca

   

  De meest bezochte badplaatsen aan de Costa Blanca zijn op Benidorm, Alicante,Torrevieja, de meer luxe badplaatsen vindt u in het noordelijk gedeelte, zoals Altea, Albir, Calpe, Moraira, Javea

  Luchthavens aan de Costa Blanca zijn Alicante Valencia Murcia met name Valencia, en Alicante El Altet waar het meeste toerisme op aankomten vanuit Nederland kan men met Transavia Vueling en Air Berlin vanuit Amsterdam, Rotterdam en nu ook Eindhoven vliegen op Alicante .Vanuit Duitsland Dortmund Dusseldorf - Munster - Bremen en Frankfurt zijn er diverse maatschappijen welke op de Costa Blanca vliegen.(Air Berlin, Easyjet, Vueling) meer informatie

  Wie naar deze regio in Spanje als toerist afreist, is gewaarschuwd, dit is een hoog verleidelijke kust, waaraan maar weinig mensen weerstand aan weten te bieden

  Bezienswaardigheden aan de Costa Blanca

  • De Penon de Ifach grote kalkrots in zee welke u ook kunt beklimmen
  • Alicante met zijn prachtige boulevard en grote jachthaven
  • Elche met zijn palmentuin
  • Guardalest bergdorp op 700 meter hoogte
  • De watervallen van Algar
  • Altea het artiestendorp aan de Costa blanca met het uniek oude centrum met gezellige straatjes
  • De Cuevas del Canelobre grot bij Busot
  • Las Calaveras Cave Carretera de Benidoleig-Pedreguer, s/n 03759 Benidoleig (Alicante-Alacant)

    

  Prentparken aan de Costa Blanca waterparken. Mundomar Terra Mitica Terra Natura Aqualandia . Terra Mitica is zonder twijfel het grootste amusementpark aan de Costa Blanca

  Terra Mitica is zonder twijfel het grootste amusementpark , gelegen bij Benidorm, waar ieder jaar nieuwe attracties bij komen voor alle leeftijdscatogorien. Sind kort is geopend het thema Park Terra Natura bij Benidorm. Het dierenpark Terra Natura behandeld de flora en fauna van de diverse werelddelen, een dierentuin van de nieuwe generatie. Met meer dan 1500 dieren van 200 verschillende soorten.

  Terra Mitica een themapark met verschillende thema's over oude culturen met vele spectaculaire attracties.U wandelt hier o.a door oude Egypte, Griekenland, Rome, enz.Er worden spectacels opgevoerd, o.a de legende van El Cid, en u kunt gladiatoren gevechten bekijken

  images Costa Blanca bilder foto's

  Het themapark Aqualundia heeft alles te maken met water

  Waterparken ,Aqualandia gelegen in Benidorm het oudste pretpark van Benidorm Het waterpretpark is geopend van mei tot oktober en is gelegen in de Rincon de Loix .Het themapark Aqualundia heeft alles te maken met water.Spectaculaire attracties voor kinderen maar ook voor volwassenen.Voor volwassenen zijn de Kamikaze, de big Bang en de Splash, die reusachtige glijbanen.Kinderen onder de drie jaar hebben gratis toegang tot Aqualandia

  Waterpark , Het Pola Park Santa Pola is zeker ook de moeite waard. De grootste waterparken bevinden zich in Alcossebre, Benicassim, Benidorm Cullera en Torrevieja. Dierenparken en aquariums, De safari parken Vergel, Penaguilla en het park Rio Safari zijn de interessantste bestemmingen voor het gehele gezin

   

   
   

  De 22 golfbanen van de Costa Blanca

  Golfen .De 22 golfbanen aan de Costa Blanca zijn meestal aangesloten bij goede hotels. De meeste zijn het gehele jaar open, en liggen aan de kust. Sergio Garcia bekend onder de golfers als el Nino werd geboren in Castello, en heeft het golfen aan de Costa Blanca nog populairder gemaakt.Enkele banen vindt u direct aan zee, zoals club Costa del Azahar(Grau de Castello)El Saler (Albufera) en Oliva Nova Golf in de duinen aan het strand.De gemiddelde prijs per rondje 60 Euro, buggy 30 Euro. In Benidorm is het 18 holes Real de Faula Golf Resort

   

  • Benidorm Villaitana Golf Avenida Alcalde Eduardo Zaplana, 7 03502 Benidorm, España 966 813 013
  • Alicante Golf Playa de San Juan , Tel : 965235004
  • Club de Golf Bonalba Muchamiel-Busot, dichtbij Muchamiel Tel : 965955955
  • Real Club de Golf Campoamor Torrevieja-Cartagena, Desea de Campoamor Tel : 965321366
  • Club de Golf El Plantío Alicante-Elche, 3 km van Elche Tel : 965189115
  • Club de Golf Ifach Urbanización San Jaime, the road Moraira-Calpe Tel : 966497114
  • Club de Golf Jávea De weg van Jávea-Benitachell, dichtbij Jávea Tel : 965792584 9 holes
  • La Finca Algorfa Golf 2.5 km van Algorfa naar Los Montesinos Tel : 96 596 70 58 18 holes
  • Club de Golf La Sella Residencial La Sella, dichtbij Denia Tel : 966454252 18 holes
  • Las Ramblas de Orihuela De weg Torrevieja-Cartagena, Desea de Campoamor Tel : 965322011 18 holes
  • Campo de Golf Oliva Nova op de N 332, zuiderlijk van Oliva Tel : 962855975 8 holes
  • Club de Golf Villamartin Torrevieja-Cartagena, Desea de Campoamor Tel : 966765160 18 holes
  •  

  overzicht markten Costa Blanca  

  Maandag

  Markten:
  - Callossa d'en Sarria
  - Denia
  - La Nucia
  - Parcent
  - Santa Pola

   

   

   

   


  Dinsdag

  Markten:
  - Callossa d'en Sarria ( groenten en fruit )
  - Altea
  - Jalon

  Rommel markten:
  - Benissa

   

   

   


  Woensdag

  Markten:
  - Benidorm
  - Benitachell
  - El Campello
  - Ondara
  - Orba
  - Polop
  - Teulada

  Rommel en antiek markten:
  - Calpe

   

   

   

  Donderdag

  Markten:
  - Alicante
  - Gandia
  - Javea
  - Pego
  - Santa Pola
  - Villajoyosa

   

   

   

   

   

  Vrijdag

  Markten:
  - Alfas del Pi
  - Finestrat
  - Gata de Gorgos
  - Denia
  - Moraira
  - Torrevieja

  Rommel en antiek markten:
  - Denia

   

   

   

  Zaterdag

  Markten:
  - Alicante
  - Benissa
  - Callossa d'en Sarria
  - Calpe
  - Gandia
  - Santa Pola

  Rommel en antiek markten:
  - Benidorm
  - Jalon
  - Vergel

   

   

   

  Zondag

  Markten:
  - Benidorm

  Rommel en antiek markten:
  - Alicante
  - Benidorm
  - La Nucia
  - Liber
  - Pedreguer
  - Polop

   

   

   

  Gemiddelde Temperatuur Costa Blanca

   

  gemiddelde maximum
  temperatuur (°C)

  gemiddelde
  minimum
  temperatuur (°C)
  gemiddeld aantal uren zon
  per dag
  gemiddeld aantal dagen neerslag
  per maand
  gemiddelde
  zee
  temperatuur (°C)
  januari 16 6 6 5 15
  februari 16 7 6 5 14
  maart 18 8 7 5 14
  april 21 10 8 6 15
  mei 24 13 9 5 18
  juni 27 17 10 2 21
  juli 30 20 11 1 24
  augustus 31 21 9 2 26
  september 28 18 8 3 24
  oktober 23 14 7 5 21
  november 20 10 6 6 18
  december 16 7 5 5 16

   

     

  a

  Veel gezochte zoekwoorden

  villa met zwembad Calpe
  Villa met verwarmd zwembad Spanje - particulieren vakantiehuizen Spanje Huur luxe villa met zwembad costa blanca

  55 plus vakantie naar spanje

  Bungalow huren bij Benidorm spanje

  bungalow huren Costa Blanca, rolstoelvriendelijk vakantiehuis bij Benidorm

  Calpe Spanje, vakantie informatie Calpe

  Costa Blanca Spanje,

  Een luxe vakantiehuis huren in Spanje

  Hoe huur of koop ik een goed vakantiehuis in Spanje- luxe villa met zwembad costa blanca

  huis huren benidorm

   

   

   

   
     

   

   
     

   

   

     

   

  Een luxe vakantiehuis huren in Spanje