informatie overwinteren Spanje - particulier vakantiehuis huren Spanje om te overwinteren

honderdduizenden Europeanen kiezen en de koude maanden door te brengen onder de spaanse zon om te overwinteren in Spanje

Na een leven van hard werken, en men op de gepensioneerde leeftijd is, of in de fut is terecht gekomen, verkiezen vele van ons om de koude maanden in het noorden te verruilen en velen trekken naar de zuidelijke landen, honderdduizenden Europenanen uit Engelend, Nederland , Duitsland, Zweden, en Noorwegen kiezen en de koude maanden door te brengen onder de spaanse zon.en gaan overwinteren spanje.

 

Huis huren in Spanje om te overwinteren, tips en het weer in de winter aan de Spaanse kust

Er bestaan diverse mogelijkheden om aan de spaanse costa,s te overwinteren. De campings aan de Costa Blanca en Costa del Sol staan overvol met caravans en campers, komend vanuit alle windstreken.Aan de Costa Blanca zijn vele nieuwe staanplaatsen of parkeerplaatsen geopend voor de duizende campers welke de costa in de winter bezoeken.

Rond de 10 euro kan men op deze staanplaatsen of parkeerplaatsen staan, en zijn zeer populair bij de camper bezoekers, welke boven op elkaar worden geparkeerd en vrijheid ver te zoeken is.

Bij ons in Calpe hebben de kampeerauto´s inmiddels onze straten bezet en diverse straten staan overvol zonder water en electra.

Dit is nu echt lekker overwinteren in Spanje

Gelukkig neemt af en toe de politie het initiatief deze zwerfkampeerders te verwijderen.Alle appartementen staan leeg, gezien de oudere vakantieganger liever langs de straten kamperen of op parkeerplaatsen.

Voor ca 18 euro euro per dag kan men op de camping verblijven tussen de vele duizenden overwinteraars in het zachte klimaat aan de costa's, waar volop gezelligheid heerst zoals in Benidorm, waar het in de winter vaak even druk is in de winter als in de zomer. Niet alle campings zijn geopend.

Verkiest men de kou in Nederland te ontlopen,en bent u opzoek naar in een betere accomodatie om te overwinteren kan men natuurlijk een vakantievilla of vakantiehuis huren in Spanje om te overwinteren, welke in deze tijd per maand te huur zijn.

Onze luxe vakantiehuizen zijn ook te huur overwinteren , U kunt al een luxe vakantievilla huren voor minder dan 1000 euro per maand

vakantiehuis huren overwinteren in Spanje

De gemiddelde temperaturen van December tot Maart zijn ca 16-18 graden

De "overwinteraars" zijn mensen die slechts tijdelijk in het buitenland verblijven. Benidorm is een van de favorieten plaatsen

.Overwinteren in Benidorm.

Rondom Benidorm liggen veel campings waar de kampeer-overwinteraars hutje aan mutje op elkaar gepakt zijn. Daarnaast beschikt Benidorm over tienduizenden appartementen welke men tegen een lage prijs kan huren om te overwinteren.

De temperatuur December tot Maart zijn overdag ca 16-18 graden in de schaduw, deze loopt echter in de zon al gauw op tot 23-28 graden, zodat wij gezellig buiten kunnen lunchen, en iedere dag van de zon kunnen genieten. Der spaanse zon kan men ook in de winter niet vergelijken met de zon in noordelijke landen, het is er aangenaam toeven!!

overal is er een gezellige sfeer spanje overwinteren

De meeste Nederlanders vindt men gedurende deze tijd tussen Torrevieja en Denia, in deze streek treft u uw eigen nederlandse winkels aan, hier vind u uw eigen bakker, slager supermarkt en Nederlands sprekende makalaars aan.

Er zijn vele activiteiten ook buiten het seizoen, vele gezellige markten, overal is er een gezellige sfeer, en onbezorgd komen velen van ons de koude maanden door.

In de avonden gedurende het overwinteren moet u na 17.00 uur koelt het snel af, en in vele gevallen moet men ook in Spanje in deze periode de woning, of caravan verwarmen.

De temperaturen kunnen in de nacht naar ca 6 graden dalen, dus wanneer u een woning huurt let u op of er de mogelijkheid bestaat de woning te verwarmen. Ook moet u zorgen dat de caravan of camper in de avond en de nacht verwarmd kan worden

Ook in het bergachtige achterland kan het flink sneeuwen in de maanden januari en februari.

Verder is het van belang wanneer u gaat overwinteren dat er een televisie aanwezig is met voor u bruikbare zenders, gezien u in de avond veel in huis zal zijn.

Er zijn vele camper plaatsen om te overwinteren Spanje.

Wij geven u binnenkort een overzicht van de este camper plaatsen aan de Costa Blanca om te overwinteren Spanje

 

Ziekenzorg bij overwintering Spanje; De ziekenzorg in Spanje voor de overwinteraar is beter geregeld als in Nederland, zorg dat u informatie krijgt van een huisarts ter plaatsen, mocht u in problemen komen tijdens het overwinteren, dan verwijst deze dokter u meestal naar een prive kliniek waar u vele malen beter wordt geholpen dan in welk ziekenhuis waar ook in Nederland.

De spaanse costa's hebben heel veel eetgelegenheden wanneer u aan hrt overwinteren bent, waar men een dagmenu kan nuttigen onder de 10 euro, en vele stijgen in kwaliteit veruit boven de restaurants in Nederland.

Iedere zaterdag en zondag zijn er vele Rastro"s de zg rommelmarkten, vaak met life muziek. U hoeft zich in ieder geval niet te vervelen , er is altijd wel wat te doen.

Wanneer u gaat overwinteren IN spanje kunt u zich aanmelden bij de diverse Nederlandse of Belgische clubs welke aan de costa's zijn gevestigd.

Er is een overvloed aan golf aan de Costa's, zoals bij Javea , Guardamar, Rojales,Altea en Benidorm

GENIET VAN HET LEVEN ga overwinteren IN SPANJE

Wij staan ter allertijden ter uwer beschikking.

Tot ziens in Spanje

 Gelieve voor iedere reservering eerst te bellen naar 0034-671998541